Home / Genomineerden / Mestic Split Unit Airconditioner SPA-3000

 

De eerste mobiele split unit airconditioning

De Mestic Split Unit Airconditioner SPA-3000 brengt het beste van de vaste split unit en de mobiele airconditioner bij elkaar. Lange tijd was er alleen de keus tussen de een of de ander. Split unit betekent een vaste unit op het dak die de lucht koelt en een binnenunit die de koele lucht de caravan in blaast. Heerlijk, wat een comfort. Maar die dingen kosten al gauw anderhalf duizend euro. Een mobiele airco is stukken goedkoper, maar die staat in de weg en presteert lang niet zo goed als een split unit.

De complete set van de Mestic Split Unit Airconditioner SPA-3000.

De complete set van de Mestic Split Unit Airconditioner SPA-3000.

De Mestic Split Unit Airconditioner SPA-3000 is een compacte mobiele airco (HxBxD: 31x45x20 centimeter). Hij bestaat uit een binnen- en een buitenunit die aan het raam van de caravan kan worden gehangen met een traploos verstelbare beugel. De montage is zeer eenvoudig, niet permanent en flexibel, waardoor het systeem geschikt is voor vrijwel iedere caravan. De airco heeft een krachtig koelvermogen van 895 Watt, wat voldoende capaciteit is voor een ruimte tot 25 kubieke meter. Het systeem kan bovendien ontvochtigen. In de speciale slaapfunctie gaat het geluidsniveau sterk naar beneden en gaan de bedieningslichtjes uit.

De hele set is licht van gewicht, waardoor deze makkelijk mee te nemen is.  De binnen- en buitenunit zijn met twee flexibele ophangbeugels met elkaar verbonden

Motivatie Mestic

Mesitc heeft de Split Unit Airconditioner SPA-3000 ingediend voor de verkiezing caravan accessoire van het jaar 2020 met de volgende motivatie: “Bij de Mestic Split Unit draait alles om gemak. Monteren is eenvoudiger dan ooit én de airco kan makkelijk worden meegenomen naar een andere bestemming. De Split Unit koelt, ontvochtigt én ventileert op een laag vermogen van 405 Watt. Perfect voor de camping! ’s Nachts schakelt de airco over op de nachtstand, zodat u ongestoord van uw nachtrust kunt genieten in een comfortabele temperatuur.”

Het bedieningspaneel is overzichtelijk en duidelijk.

Het bedieningspaneel is overzichtelijk en duidelijk.

Ons oordeel:

“Dat dit nog niet eerder is bedacht. Soms zijn noviteiten die tussen twee varianten zitten van beide kanten het net niet, maar deze airco biedt juist het beste van twee kanten. Split unit airco’s hebben vaak meer capaciteit dan een mobiele airco, kunnen ontvochtigen en zijn makkelijk te bedienen. Dat heeft deze airco ook. Het maakt gebruik van de mogelijkheid dat caravanramen tegenwoordig open kunnen. Deze mobiele airco is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van andere mobiele arico’s en verhoogt het kampeerplezier aanmerkelijk. Sterkste punt is de flexibiliteit. Wij kunnen daar nog wel wat toepassingen voor bedenken. Het is de ideale airco als je gewend bent een caravan te huren. En de eerste gedachte van enkele redactieleden: “Die wil ik ook wel voor thuis in mijn werkkamer of slaapkamer. Zeker voor die prijs.”
De Split Unit Airconditioner SPA-3000 behoort tot de vijf genomineerde accessoires voor caravanaccessoire van het jaar 2020. Breng uw stem uit op accessoirevanhetjaar.nl.

Meer informatie:
www.mestic.nl

< Terug naar het overzicht

 
Deel op social media
 
 

BRENG UW STEM UIT

U kunt hieronder gemakkelijk uw stem uitbrengen via Facebook.

Heeft u geen Facebook? Registreer dan via accessoirevanhetjaar.nl, u kunt na het inloggen uw stem uitbrengen via de website.

Stemperiode is voorbij

Wie ontvangt uw stem voor de accessoire van het jaar?
234 stemmen


 

Behoort u tot 1 van de eerste 1000 stemmers?
U ontvangt dan aankomend voorjaar een setje
fietsknooppunten labels als cadeau!

U kunt na het stemmen uw NAW gegevens aan ons doorgeven met vermelding ‘accessoire gestemd’. E-mail uw gegevens naar redactie@interdijk.nl.